گروه درمانی اعتیاد بیماری اعتیاد چیست

در ابتدایه جلسه از افراد گروه خواسته شد تعاریف خود را از اعتیاد بیان کنند :

آقای (س – خ) اعتیاد یعنی مصرف مداوم مواد به صورتی که هر روزت میشه مصرف کردن و سر کار نمیری، هزینه زیادی بابتش میدی.

آقای (ا- م) اعتیاد یعنی مصرف مواد که در ابتدا همه چیش خوبه اما یک دفعه به خودت میای میبینی همه چیزت و از دست دادی پول، کار، خانوادت.

خانوم (ش- ص) اعتیاد یعنی از دست دادن سلامتیت، تنبل شدن، بیکار شدن، انگشت نمایه دیگران شدن.

آقای (ا – ل) اعتیاد یعنی لذت طلب بودن، افراط داشتن.

آقای (م – ق) اعتیاد یعنی ناامیدی از دست دادن جایگاه در خانواده و جامعه.

و . . .

بعد از اینکه اعضا گروه هرکدام نظرهایشان رو بیان کردند روانشناس جلسه آقای احمد متولی زاده تعریف اعتیاد رو به این صورت بیان کرد :

تعریف اعتیاد از دید سازمان بهداشت جهانی (World Health Organization) : اعتیاد به مواد مخدر، مسمومیت حاد یا مزمن است که مضر به حال شخص و اجتماع می باشد و زائیده مصرف داروی طبیعی یا صنعتی به شمار می رود و خصوصیات این حالت عبارتند از:

۱- وجود یک نیاز به ادامه استعمال دارو و بدست آوردن آن به هر طریقی که ممکن است.

2- وجود یک علاقه مفرط و شدید یا یک گرایش به ازدیاد میزان مصرف دارو که به فزون طلبی مشهور است.

۳- یک وابستگی روانی یا جسمی به آثار داروهای اعتیاد آور، بدین نحو که وقتی دارو به معتاد نرسد اثر روانی و جسمی که به آثار دارو موسوم است در وی ظاهر می گردد.

در کل می توان گفت اعتیاد عبارت است از مصرف مکرر یک یا چند ماده ی روانگردان به حدی که مصرف کننده یا معتاد دچار مسمومیت دوره ای یا مزمن ناشی از آن شود، اجبار برای مصرف ماده داشته باشد ، قطع یا کاهش ارادی آن برایش بسیار دشوار باشد و عزم بارز برای کسب ماده تقریبا به هر وسیله ی ممکن نشان دهد، که در نهایت منجر به :

  1. زمان و هزینه زیادی رو به تهیه و مصرف آن ماده اختصاص دهد.
  2. شغل خود را از دست بدهد.
  3. روابط فرد با خانواده، خویشاوندان و جامعه دچار مشکل شود.
  4. سلامت جسمی و روانی فرد به خطر بیافتد.

در این حالت می توان گفت بیماری اعتیاد در فرد فعال شده است

 و در ادامه جلسه گروه اعضا در خصوص تجربه خود درباره این بیماری و اینکه از چه زمانی  متوجه فعال شدن این بیماری در خود شدند را بیان کردند : هر کدام ار بچه ها در باره زمانه طلایی مصرف (زمانی که هنوز مصرف بصورت اجبارگونه نشده است) تا انکار و ناباوری (دوره ایی که فرد برخلاف بازخوردهایه اطرافیان، حاضر به پذیرش بیماری نیست ) و ورود به درمان صحبت شد که این زمان بین افراد بر اساس سن و جنس و دلیل مصرف مواد و نوع ماده مصرفی (مواد مخدر، مواد توهم زا، مواد روانگردان، مواد محرک صنعتی) و میزان مصرف این زمان متفاوت بود و یکی از دلایل انکار و دیر آمدن  افراد به درمان هم همین موضوع بود.

فرد سوء مصرف کننده مواد به چه کسی گفته می شود؟

وابستگی به مواد الگوی مصرف غیر انطباقی مواد است که منجر به رنج ( دیسترس) یا اختلال چشمگیر بالینی شود به طوری که در عرض یک دوره ی دوازده ماهه دست کم سه تا از تظاهرات زیر دیده شود: تحمل ( کاهش اثر ماده)، علائم قطع مصرف، مصرف ماده به مقادیر یا مدتی بیش از آنچه قصد شده بود، تمایل مداوم به قطع مصرف ماده یا تلاش نا موفق برای آن، صرف وقت زیاد برای تهیه یا بهبود از اثرات آن، کاهش یا قطع فعالیت های مهم اجتماعی،شغلی، یا تفریحی، ادامه مصرف مواد علی رغم علم به مشکلات مداوم یا مکرر آن.

فرد معتاد به چه کسی گفته می شود؟

معتاد: کسی که به صورت رفتاری و جسمی به مصرف یک نوع مواد مبتلا شده و به طور بیمار گونه اقدام به تکرار مصرف آن می نماید و این حالت ناشی از تاثیرات مواد بر روی سیستم مغزی می باشد (کاپلان،۱۳۷۶)

سوء مصرف مواد الگوی مصرف غیر انطباقی مواد است که منجر به رنج (دیسترس) یا اختلال چشمگیر بالینی شود به طوری که در عرض یک دوره دوازده ماهه دست کم یکی از تظاهرات زیر دیده شود: ناتوانی از انجام تعهدات شغلی، تحصیلی،یا خانوادگی، مصرف مکرر مواد در موقعیت های دارای خطر جسمی( مثل رانندگی)، دچار شدن مکرر به مشکلات قانونی، ادامه مصرف علی رغم تداوم و تکرتر مشکلات.

فرق بین معتاد وسوء مصرف کننده در چیست ؟

فرد سوء مصرف کننده در اصل فردیست که هنوز در مرحله انکار است و مصرفش به صورت اجباری در نیامده است.

درپایان جلسه با جمع بندی موضوع توسط روانشناس کلینیک نیکیار آقای متولی زاده و بیان نظرات اعضا گروه جلسه به اتمام رسید

بر روی گزینه انتخابی کلیک کنید
{{ titlereport }}

هشدار جدی: اگر شما صاحب اطلاعات صفحه با عنوان " دکتر محمد مهدی رحمانی " نیستید و یا اگر از طرف ایشان اجازه دریافت حساب مدیریت، ویرایش و حذف این صفحه را ندارید حتما و حتما با کلیک کردن در این قسمت از این بخش خارج شوید .

یک گزینه انتخاب کنید:

توضیحات خود را در این قسمت زیر بنویسید:

{{ titlereportfile }}



اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ورود به سایت بروید و از آن قسمت وارد سایت شوید ولی اگر تاکنون در سیستم ثبت نام نکرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ثبت نام رفته و در سایت ثبت نام کنید .

شماره چهار رقمی پیامک شده را وارد کنید

{{vbazyabikardan2 }}

{{ messagebazyabi }}

کد چهار رقمی به شماره {{bazyabikardan}} ارسال شد . در صورت عدم دریافت آن لطفا ابتدا {{counter}} ثانیه دیگر صبر کنید و بعد سپس می توانید مجدد امتحان کنید .
برای ارسال مجدد کد چهار رقمی به شماره {{bazyabikardan}} لطفا اینجا را کلیک کنید . . {{mesvaziatemobile }}
{{ meslogin }}
بخش ورود به سایت

اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ورود به سایت بروید و از آن قسمت وارد سایت شوید ولی اگر تاکنون در سیستم ثبت نام نکرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ثبت نام رفته و در سایت ثبت نام کنید .

ورود با شماره موبایل یا شماره ملی
ابتدا باید شماره موبایل خود را از طریق پیامک تایید کنید که برای انجام این کار باید روی دکمه زیر کلیک کنید