اعتیاد و تاثیر خانواده درمانی در موفقیت درمان (ادامه) در جلسات خانواده درمانی چه می گذرد؟

همان طور که پیشتر اشاره شد، خانواده درمانی یکی از موثرترین و مفیدترین روش ها برای کمک به رفع ناکارآمدی ها و اختلالات ناشی از اعتیاد و حتی بیماری های روانی است چرا که اعتیاد علاوه بر فرد مبتلا، خانواده و عزیزان وی را نیز درگیر می کند. از این رو، خانواده درمانی را می توان نوعی روان درمانی تعریف کرد که در حل تعارضات و ناسازگاری ها به اعضای خانواده کمک می کند، ارتباط بین اعضا را بهبود می دهد و با کمک بینش آنها، عادت های سالم تری را ایجاد می کند.

در جلسات خانواده درمانی، مشکلات به وجود آمده برای یک یا چند نفر از اعضای خانواده به عنوان بخشی از یک نظام بزرگ‌تر در نظر گرفته می شود. جلسات خانواده درمانی بسته به صلاحدید روانشناس و برنامه درمانی بیمار بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه بوده که ممکن است کوتاه مدت و چند هفته به طول انجامد یا بلندمدت باشد. البته مدت زمان طول درمان به نیازها و دسترسی خانواده و اهداف درمان نیز بستگی دارد.

خانواده درمانی انواعی دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

۱. خانواده درمانی سیستمی که متمرکز بر ارتباط ناخودآگاه بین اعضای خانواده است و به آنها کمک می کند تا با الگوهای رفتاری موجود، مشکلاتشان را ریشه یابی کنند.

۲. خانواده درمانی ساختاری که با هدف شناسایی و پرداختن به پویایی قدرت اعضای خانواده انجام می شود، به طوری‌که به والدین کمک می کند تا به حس سالم تری از شیوه اعمال قدرت بر فرزندان برسند.

۳.خانواده درمانی راهبردی که راهبرد مستقیم و فشرده‌ای را برای ایجاد و ارتقای ارتباط سالم به خانواده ارائه می دهد و کمک می کند تا با عضوی که دچار مشکل است، تعامل کارآمدتری را برقرار کنند.

۴. خانواده درمانی بوئن که از نام مبدع خود، موری بوئن به عنوان روانپزشک ترک اعتیاد گرفته شده است. در اینجا مراجعین یاد می گیرند که چگونه واکنش های هیجانی کمتری را در برخورد با اعضای خانواده از خود نشان دهند.


بنابراین هدف اصلی خانواده درمانی به ویژه در درمان اعتیاد، افزایش ارتباط صادقانه و موثر بین اعضای خانواده است. از دیگر اهداف و مزایای خانواده درمانی نیز عبارتند از؛

• افزایش شناخت از پویایی خانواده و انگیزه های درونی از اعضای خانواده

• یادگیری راهبردهای حل مسئله موثر

• رسیدن به درک عمیق تری از نیازهای اعضای خانواده

• تقویت پیوند بین اعضای خانواده و کاهش موانع ارتباطی

• ارائه روش های مختلف به اعضای خانواده برای بیان بهتر احساسات و پرورش الگوهای رفتاری سالم


به قلم؛ نرگس صدری_ روانشناس مرکز

بر روی گزینه انتخابی کلیک کنید
{{ titlereport }}

هشدار جدی: اگر شما صاحب اطلاعات صفحه با عنوان " دکتر محمد مهدی رحمانی " نیستید و یا اگر از طرف ایشان اجازه دریافت حساب مدیریت، ویرایش و حذف این صفحه را ندارید حتما و حتما با کلیک کردن در این قسمت از این بخش خارج شوید .

یک گزینه انتخاب کنید:

توضیحات خود را در این قسمت زیر بنویسید:

{{ titlereportfile }}



اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ورود به سایت بروید و از آن قسمت وارد سایت شوید ولی اگر تاکنون در سیستم ثبت نام نکرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ثبت نام رفته و در سایت ثبت نام کنید .

شماره چهار رقمی پیامک شده را وارد کنید

{{vbazyabikardan2 }}

{{ messagebazyabi }}

کد چهار رقمی به شماره {{bazyabikardan}} ارسال شد . در صورت عدم دریافت آن لطفا ابتدا {{counter}} ثانیه دیگر صبر کنید و بعد سپس می توانید مجدد امتحان کنید .
برای ارسال مجدد کد چهار رقمی به شماره {{bazyabikardan}} لطفا اینجا را کلیک کنید . . {{mesvaziatemobile }}
{{ meslogin }}
بخش ورود به سایت

اگر قبلا در سایت ثبت نام کرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ورود به سایت بروید و از آن قسمت وارد سایت شوید ولی اگر تاکنون در سیستم ثبت نام نکرده اید با کلیک کردن در این قسمت به بخش ثبت نام رفته و در سایت ثبت نام کنید .

ورود با شماره موبایل یا شماره ملی
ابتدا باید شماره موبایل خود را از طریق پیامک تایید کنید که برای انجام این کار باید روی دکمه زیر کلیک کنید